Frisian Angus stoofpotje
Rundvlees gestoofd in bier
Heerlijk, het is herfst! En wat is er dan lekkerder dan een heerlijk stoofpotje van Angus vlees? Wij maakten ons eigen recept en hadden ongeveer 30 minuten nodig voor de voorbereidingen. Het stoofpotje heeft 3 uren geprutteld.
Voor dit recept gebruikten wij onderstaande ingrediënten:
- 1 kg Frisian Angus stoofvlees
- 30 gram boter
- 2 uien
- 1 stronk bleekselderij
- 1/12 knolselderij
- 1 stukje gember (1 cm)
- 1 paarse wortel
- 1 winterwortel
- Halve bolknoflook
- 2 dunne prei
- Blikje tomatenpuree
- 300 ml rode wijn
- 50 ml water
- 1 el grove mosterd
- Handje gedroogde tijm
- 3 laurierblad
- Handje gedroogde rozemarijn
- Azijn
- 2 plakken kruidkoek
- Flesje bier (donker)
- Peper
- Waddenkruidenzout
- Worcestershire sauce
1) Kruid eerst het vlees (als het nog niet in blokjes is gesneden doet dit eerst). Kruiden met waddenkruidenzout, peper, worcestershire sauce. Zet het vlees even weg.
2) Snijd de wortels, de prei, uien, selderij in kleine stukjes. Versnipper de knoflook en de gember.
3) Doe de boter in de pan, laat goed heet worden en braad het vlees mooi bruin. Zet daarna op laag vuur.
4) Bak de groenten apart in een andere pan tot ze zijn geslonken.
5) Voeg dan de groenten toe aan het vlees. Voeg ook de mosterd, kruiden en tomatenpuree toe.
6) Blus het af met het flesje bier. Alles moet ‘onder water’ staan. Voeg evt .nog water toe.
7) Verkruimel de kruidkoek in het stoofpotje en voeg laurierblaadjes toe. Voeg evt. azijn toe voor de smaak.
8) Laat het even doorkoken en zet de pan dan met deksel op laag vuur. Laat 3 uur stoven.
9) Haal voor serveren de laurierblaadjes uit de pan.
10) Lekker ite!